Annons

Växjöfallet i Efterlyst – polisen efterlyser dömd brottsling

Växjö • Publicerad 2 oktober 2020
Foto: Johnny Wohlin

I veckans program av TV3-programmet Efterlyst var ett fall från Växjö med. En man, som har dömts till fängelse i två år och tre månader för olaga frihetsberövande, sexuellt ofredande och försök till våldtäkt har inte inställt sig för att avtjäna fängelsestraffet.

Det var under natten den 6 oktober 2018 som händelserna inträffade. Efter en utekväll i Växjö ska mannen ha erbjudit sig att skjutsa hem en kvinna som han är bekant med. Men de åkte inte hem. Istället blev hon utknuffad ur bilen på riksväg 30 mellan Växjö och Lammhult, där han försöker våldta henne. Bilister slog larm till polisen men mannen tog med sig kvinnan till en lägenhet, där han hotade henne till livet genom att sätta en kniv på hennes strupe. Kvinnan hann fota mannen innan hon svimmade. Hon vaknade av att polisen kom in i lägenheten.

Polisen vet inte var mannen befinner sig och efterlyser därför honom i TV-programmet. Under programmets gång fick polisen in tips på var han kan befinna sig men det finns inga uppgifter på om det har lett till något omhändertagande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons