Växjöfamilj sökes till nytt projekt

Växjö • Publicerad 24 april 2020
Foto: Pressbild

I dagarna får boende på Teleborg i Växjö hem ett erbjudande om att få bli testpiloter i ett nytt projekt. Det är projektet ”Res grönt i gröna Kronoberg” som letar efter en familj som vill byta ut sin bil mot elcyklar.

– Vi behöver bryta vårt vanemönster och se att det finns faktiskt bra alternativ till bilen, säger Maria Persdotter Isaksson, projektledare på Region Kronoberg.

Den familj som blir utvald får bland annat testa en el-lastcykel med säten för barn och en vanlig elcykel mellan juni och mitten av augusti.

– Sedan kommer vi att följa familjen under tiden de i så stor utsträckning som möjligt byter ut bilen mot cykel. Vad tycker de funkar bra, mindre bra och så vidare, säger Maria Persdotter Isaksson.

Res grönt i gröna Kronoberg är ett samverkansprojekt mellan bland annat Region Kronoberg, Energikontor sydost, länets kommuner och länsstyrelsen. Syftet är att minska koldioxidutsläpp från transportsektorn i länet.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.