Annons

Växjöförening kan få mer pengar ur fond

Växjö • Publicerad 14 juli 2019
Genrebild.
Genrebild.Foto: Lillian Petrovski

Bara Vanlig är en löpargrupp för personer med funktionsvariation som startades 2016. Föreningen har i dag verksamhet på många olika orter i Sverige, bland annat i Växjö.

Nu kan de få ett fint tillskott till kassan.

Annons

Fyra föreningar av de 178 som sökte stöd har tagit sig till final. Alla får 50 000 kronor var av ATG Drömfonden och en av finalisterna kommer att fylla på med ytterligare 100 000 kronor.

– Jag har själv upplevt vilken skillnad idrott gör för såväl ungdomar som äldre och det har varit fantastiskt att ta del av alla fina ansökningar som kommit in, säger hockeylegendaren Peter Forsberg som har varit med och valt ut de fyra kvarstående föreningarna i ett pressmeddelande.

Till hösten kan svenska folket vara med och påverka vilket av dessa initiativ som får ytterligare 100 000 kronor.

– Engagemanget och intresset för ATG Drömfond har varit stort. Totalt 178 ansökningar har kommit in från föreningar runtom i Sverige. Det har varit ett inspirerande arbete för juryn att välja ut de fyra finalisterna, säger Maria Guggenberger, CSR-chef på ATG.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons