Annons

Växjöföretag kan vinna internationellt pris

Växjö • Publicerad 27 september 2021 • Uppdaterad 28 september 2021
Foto: Pressbild

Det Växjöbaserade företaget MiniFinder, som utvecklar och säljer säkerhetslösningar som bygger på positioneringsteknik, kan vinna pris på årets DesignEuropa Awards.

Det är säkerhetslarmet MiniFinder Nano som nominerats i kategorin Små och framväxande företag.

Annons

– Det känns oerhört kul att MiniFinder är en av finalisterna. Med tanke på att jag även är designern bakom MiniFinder Nano känner jag mig hedrad, säger Dean Maros, vd och grundare av MiniFinder.

Galan anordnas av Europeiska unionens immaterialrättsmyndighet (EUIPO) med syftet att belöna både produkter och deras industriella design formgivare.

– DesignEuropa Awards är ett viktigt tillfälle för oss att inte endast uppmärksamma nyskapande formgivningars ekonomiska och praktiska effekter, utan också deras kulturella påverkan. Detta visar hur design påverkar varje del av våra liv och inspirerar till nya verk från generation till generation, säger EUIPO:s verkställande direktör, Christian Archambeau, i ett pressmeddelande från MiniFinder.

Galan arrangeras i Eindhoven den 19 oktober.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons