Annons

Växjöföretag köper anrikt bolag

Publicerad 31 augusti 2018

Växjö/Tingsryd

Genrebild.Foto: Olof Elfversson

Ottossons bygg, som driver verksamhet i dag i Växjö, Lessebo, Älmhult och Emmaboda köper upp den anrika byggföretaget – Korpalycke Bygg AB i Tingsryd.

Annons

Korpalycke Bygg säljs efter snart 100 år med familjen Ericsson som ägare, skriver Smålandsposten.

– Vi har varit större än så här och vi tvingades banta lite under en tid, det var tufft. Nu tycker jag att vi har rest oss ur det och är starka igen. Men byggmarknaden ser inte ut som den har gjort tidigare. Ska man vara en seriös aktör, som vi verkligen vill vara, då måste man göra mer. Den kompetensen och de resurserna har inte jag, säger vd:s Kim Ericsson till Smålandsposten.

Ottossons bygg startades år 1904 i Hovmantorp. Företaget lovar, enligt Smålandsposten, att verksamheten kommer att flyta på som vanligt.

– Vi kommer att behålla både bolaget och namnet Korpalycke Bygg, säger Lennart Ottosson som är företagets styrelseordförande.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons