Annons

Växjöföretag köper fastighet för 73 miljoner – ”Stora möjligheter”

Växjö • Publicerad 4 januari 2022
Tomas Söreling, oppositionsråd, Johan Erlandsson på Famera Fastigheter AB och Lars Rosander, kommunalråd Hultsfreds kommun och ordförande i HKIAB
Tomas Söreling, oppositionsråd, Johan Erlandsson på Famera Fastigheter AB och Lars Rosander, kommunalråd Hultsfreds kommun och ordförande i HKIABFoto: Pressbild

Växjöföretaget Famera Fastigheter AB satsar i Hultsfred. Företaget har köp en fastighet av Hultsfreds Kommunala Industri-aktiebolag, HKIAB, och en tomt av Hultsfreds kommun.

Famera Fastigheter AB köper H-City-fastigheten för 73,1 miljoner kronor. I den köpta fastigheten finns idag ett 30-tal hyresgäster, som alla är affärsrörelser. Det handlar bland annat om Hotell Hulingen, Coop, kommunens bibliotek samt en hälsocentral.

Annons

– Hultsfred är en ort där det finns stora möjligheter för oss att utveckla vår verksamhet, samtidigt som vi hoppas kunna bidra till att utveckla samhället, säger Johan Erlandsson, vd på Famera, till Hultsfreds kommuns hemsida.

På den köpta tomten vill Famera Fastigheter bygga nya bostäder. Bolaget har betalat 600 000 kronor för tomten.

Famera Fastigheter AB bygger sedan tidigare handelsområdet Knekten i Hultsfred, som är på 40 000 kvadratmeter.

– Vi ser det som mycket positivt att en stabil aktör med erfarenhet av många lyckade fastighetsprojekt vill fortsätta att satsa hos oss Hultsfred, säger Lars Rosander (C), Åke Nilsson (Kd), Tomas Söreling (S), Åke Bergh (M) och Nermina Mizimovic (S), som utgör styrelsen i HKIAB.

Famera Fastigheter har fastigheter på flera platser runt om i Sverige och handelsplatser i bland annat Hässleholm, Oskarshamn, Växjö och Hörby. Famera har bland annat byggt en bostadsfastighet på Teleborg i Växjö med 72 lägenheter.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons