Annons

Växjöföretag köper jättefastighet

Växjö/Hovmantorp • Publicerad 29 september 2018
Foto: Olof Elfverson, Smålandsposten

Växjöföretaget VXO Fastigheter AB har tecknat avtal om att förvärva en stor fastighet i Hovmantorp, där Sigro tidigare hade sin verksamhet. Det är en fastighet med 15 266 kvadratmeter tomt och en byggnad med en uthyrningsbar yta på 4 250 kvadratmeter.

Mälteriet Brewmaster Sweden AB, som tillsammans med fastighetsbolaget, ingår i The VXO Company-koncernen, blir den första hyresgästen. Det är tillträde en 1 november i år och tanken är också att externa hyresgäster ska kunna hyra in sig i fastigheten. Byggnaden är för närvarande en handelsfastighet men kommer att vara ämnad för produktion- och lagerverksamhet.

Annons

"På längre sikt är tanken att bygga till nya produktionsbyggnader som ska anslutas till den befintliga byggnaden. Eventuella kommande nybyggnationer kommer att vara ämnade åt koncernbolaget Brewmasters verksamhet och kommer i så fall att innehålla mälteri, foderproduktion och spannmålslagring, säger Peter Nygren, vd på The VXO Company AB.

VXO Fastigheter AB äger sedan tidigare grannfastigheten. I The VXO Company-koncernen ingår även bland annat Wexiö Bryggeri AB som planerar att starta ett nytt ölbryggeri i Växjö.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons