Annons

Växjöföretag köper tyskt bolag

Publicerad 30 juni 2017
Foto: Olof Elfversson, Smålandsposten
Foto: Olof Elfversson, Smålandsposten

Växjöföretaget IST förvärvar det tyska edtechbolaget RDT, Ramcke Datentechnik GmbH. Hädanefter kommer det att drivas vidare som IST Business Region Germany.

– Det krävs en bra lokalkännedom för att lyckas slå sig in på en ny marknad. Här blir RDT:s långa erfarenhet och kunskaper om den tyska marknaden i kombination med vårt internationella produkterbjudande, som utökas med regionala anpassningar, en mycket bra kombination, säger Tommy Eklund, CEO IST, i ett pressmeddelande.

Annons

Det tyska företaget, som utvecklar mjukvarulösningar för skolan med fokus på skoladministration, har 39 anställda med kontor i Neritz och Schmalkalden.

– Vi är glada att IST valt oss som partner. Vi har samma mål och planer när det gäller vår företagsutveckling, men också när det gäller IT i skolan. Det kommer att ge stora synergieffekter, säger David Baunsgaard, tidigare vd för RDT och nu Head of Business Region Germany på IST i ett pressmeddelande.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons