Annons

Växjöföretag kritiseras – personal fick äta lunch bland smuts och kemikalier

Växjö • Publicerad 3 januari 2022
Foto: Olof Elfverson

I november besökte inspektörer från Arbetsmiljöverket ett mindre verkstadsföretag i Växjö. Under besöket upptäcktes flera brister i företagets arbetsmiljö som myndigheten nu kräver att arbetsgivaren ska åtgärda.

Personalen ska inte ha haft någon tillgång till ett omklädningsrum utan fick byta om i direkt anslutning till verkstaden i närheten av en kompressor. Dessutom saknade personalen ett lunchrum. Istället fick personalen äta i ett utrymme med smuts och kemikalier som enligt Arbetsmiljöverket inte är en "acceptabel miljö för att äta eller tillreda mat” i, skriver Smålandsposten.

Annons

Om företaget inte åtgärdar bristerna hotar myndigheten med föreläggande om vite eller förbud för verksamheten.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons