Annons

Växjöföretag misstänks för brott i naturreservat

Växjö • Publicerad 13 februari 2019
Foto: Ingemar Kroon

I september i fjol upptäckte Länsstyrelsen i Kronobergs län att 4,9 hektar skog hade avverkats utan tillstånd i ett naturreservat i länet. Nu misstänks skogsägaren och skogsavverkarna Södra skogsägarna för brott.

Enligt ett yttrandet från Södra skogsägarna gjordes en avverkningsanmälan i juli förra året till Skogsstyrelsen men eftersom det rör sig om ett naturskyddsområde skulle de ha sökt tillstånd hos länsstyrelsen.

– Storasjöområdet är ett av få reservat vi har i länet där man kan få avverka skog. Men man måste söka tillstånd och det har missats vid detta tillfället. Vi vet inte ännu vilken skada den här avverkningen har gjort. Men det är så klart olyckligt att det sker, säger Jurjen Schmidt, skyddshandläggare på länsstyrelsen, till SVT Småland.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons