Annons

Växjöföretag stämmer kommun på miljonbelopp

Växjö • Publicerad 4 juni 2018
Foto: Barometern-OT

Ett företag med kontor i Växjö vill bygga en ny terminal på Stigamo, strax utanför Jönköping. Men arbetet har fördröjts och företaget stämmer nu Jönköpings kommun på nästan 2,2 miljoner kronor i skadestånd, skriver jnytt.se.

Företaget vill utöka sin verksamhet och bygga ett större lager och terminal. De ingick ett opinionsavtal om att köpa en fastighet men när byggnadsarbetet blev försenat ansökte de om att förlänga tiden.

Annons

Jönköpings kommun gick med på att förlänga tiden men då skulle markpriset ändras. Enligt ägaren vill kommunen ha 1,5 miljoner kronor för att förlänga tiden.

– Jag har avtalet och i det står det inte något om att en förlängning av tiden skulle leda till något nytt markpris. Jag har det svart på vitt. I kontraktet står det att kommunen kan bevilja en förlängning av byggtiden om det finns skäl som vi inte kunnat råda över. I det här fallet beror det ju på kommunen att vi inte kunnat påbörja bygget, säger ägaren till jnytt.se

På grund av detta har företaget tvingas tacka nej till både nya och befintliga kunder. Dessutom har de börjat titta på att satsa i andra kommuner i stället.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons