Annons

Växjöföretag tar in 157 miljoner kronor

Växjö • Publicerad 19 juni 2019

Växjöföretaget Readly har expanderat till åtta europeiska länder och USA. Nu tar de in 157 miljoner kronor i nytt kapital. Det nya kapitaltillskottet ska användas för att driva fortsatt expansion på befintliga marknader i Europa.

“Magasinbranschens förflyttning från offline till online har precis börjat, och vi förväntar oss att se samma paradigmskifte för digitala magasin som andra mediabranscher, så som musik och film. Readly kommer att fortsätta att leda den digitala magasintransformationen i Europa och resten av världen. Vi är väldigt glada att kunna välkomna en så pass erfaren investerare som AP3 och att vi har fortsatt förtroende från våra befintliga investerare när vi nu står inför nästa tillväxtfas. Det är ett bevis för att vi har lyckats skapa förtroende för vår affärsmodell, team och marknaden”, säger Maria Hedengren, vd på Readly.

Tidigare i år rankades Readly på topp 200, och som näst snabbast växande företag i Sverige, av "Financial Times 1000 Fastest Growing Companies in Europa".

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons