unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Växjöföretag vann innovationstävling

Sandra Ruuda, Pooya Yousefi och Birthe Björkenstock.
Sandra Ruuda, Pooya Yousefi och Birthe Björkenstock.
Foto: Företagsfabriken

Under våren har Företagsfabriken i Kronoberg hållit en innovationstävling. Årets vinnare blev Växjöföretaget Solution Valley AB, som arbetar med trygghetstjänster via en app. Genom att låta appen ta del av din hälsodata och information som puls och blodtryck kan den larma när något avviker. Appen kan även larma användare i närheten vilket gör att en olycka eller ett fall snabbt kan upptäckas och sjukvårdspersonal kan tillkallas.

Appen har idag 12 000 användare och företaget arbetar med att ta fram en prototyp på ett armband som kopplas till appen. Vinnaren får en plats i Företagsfabriken i Kronobergs tillväxtprogram, som är skapad för att hjälpa företag genom startprocessen och skapa förutsättningar för snabb tillväxt.

– Just nu går vi fram men med Företagsfabrikens hjälp kan vi dubbla hastigheten. Vi ser Sverige som en testmarknad men målet är att växa i USA och Kina, där vi hoppas att våra tjänster kan bidra till en tryggare och säkrare värld för alla, säger Pooya Yousefi, en av grundarna av Solution Valley AB.

Vinnaren utsågs efter granskning, inledande möten och en pitch för en jury.

– Vi är glada att utse Solutions Valley till segrare, men det var inte lätt val, då det var många bra bidrag och vi är imponerade över den kreativitet och den anda av entreprenörskap som finns runtom i Kronoberg, då den generella kvaliteten på tävlingsbidragen har varit väldigt bra, och det finns flera bidrag som vi tror kan bli framgångsrika, säger Sandra Ruuda, vd på Företagsfabriken.'