Annons

Växjöföretagaren vann fina priset

Växjö • Publicerad 1 september 2021
Årets Företagare, Cecilia och Jessica Linder, landshövding Maria Arnholm samt Fredrik Lidholt, Årets Unga Företagare.
Årets Företagare, Cecilia och Jessica Linder, landshövding Maria Arnholm samt Fredrik Lidholt, Årets Unga Företagare.Foto: Pressbild

Under onsdagen delades utmärkelserna Årets Företagare & Årets Unga Företagare Kronobergs län 2021 ut.

Växjöföretagaren Fredrik Lidholt på European Speedrunner Assembly AB utsågs till Årets Unga Företagare.

Annons

”Vår vinnare sätter esporten och Växjö på kartan. Att ta sitt intresse från föreningsverksamhet till företagande är en stor bedrift. European Speedrunner Assembly (ESA) startades som förening för ett fåtal esportsintresserade skulle kunna samlas och spela. Verksamheten växte och är nu världens näst största speedrunningevent”, står det i motiveringen.

Årets Företagare blev Cecilia och Jessica Linder på Linder Aluminiumbåtar AB i Tingsryd.

– Våra pristagare är två utmärkta förebilder för Kronobergs företagande. Båda pristagarna ligger i framkant och utvecklar sin bransch. Våra vinnare sätter verkligen Kronoberg på kartan, säger Frida Boklund, regionchef Företagarna Kronoberg.

Vinnarna går till den stora nationella finalen i Stockholm den 15 oktober och tävlar om Årets Företagare och Årets Unga Företagare Sverige 2021.

– Kreativitet och förmågan till förnyelse förenar årets finalister. Framgångsrika och innovativa företag är en förutsättning för att Sverige och Kronoberg ska fortsätta utvecklas, säger landshövding Maria Arnholm.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons