Växjöföretagen stöttar varandra – lånar ut cyklar för hemkörning

Foto: Ronja Andersson

Många butiker i Växjö har börjat med hemkörning för att underlätta för dem som inte vill eller kan ta sig ut. För att i sin tur underlätta för butikerna kom Växjö Citysamverkan med idén om hemkörning på cykel. Cykel och Fritidscenter i Växjö lånar därför ut cyklar kostnadsfritt till butiker som gör hemleveranser.

– Centrums butiker kan ringa hit och boka en cykel för en leverans som de ska göra i närområdet. De kör ut med leveransen och kommer sedan tillbaka med cykeln hit och sen står den här till förfogande för nästa som vill låna den, säger Mats Alfredsson, ägare av Cykel och Fritidscentrum.

Butiken har två elcyklar till förfogande och enligt Mats Alfredsson räcker det än så länge.

– Än så länge har det bara varit något blomsterbud, men det har ju precis kommit på plats och nu börjar det ju få lite spridning, säger Mats Alfredsson.

Många branscher har drabbats hårt av coronaviruset och Mats Alfredsson har märkt av att allt färre besöker city men han ser positivt på sitt yrke.

– Det är mindre folk i rörelse, men jag tror ändå att denna branschen inte borde vara den mest missgynnande. Det är svårt att bli smittad om du är ute och cyklar i friska luften. Men vi inser allvaret i detta helt klart och det är ett oroväckande scenario, säger Mats Alfredsson.

Har du ett initiativ i coronatider? Tipsa oss på tips@vxonews.se.

Läs mer

Nyheter

Norge tillåter resor till vissa län - Kronoberg ett av dem

Släpper på restriktioner.

Nyheter

Färre fick indraget studiebidrag i Växjö

Skolk minskar.

Nyheter

Inbrott i Växjö

Flera inbrott under få timmar i länet.

Nyheter

Man föll ihop i Växjö - medmänniskor räddade liv

”Obeskrivligt hur tacksamma vi är”.

Nyheter

Hyrpersonal hoppar av i Växjö

Kvinnokliniken tvingas stänga salar.

Nyheter

Växjöföretaget bygger nytt varuhus

Det Växjöbaserade företaget GBJ Bygg har fått ett nytt uppdrag.