Annons

Växjöföretaget deltar i storsatsningen

Växjö • Publicerad 13 januari 2019
Foto: Södra/Pressbild

Växjöbaserade Södra är en av huvudsponsorerna, så kallad guldpartner, till initiativet "Introduce a girl to engineering day", som är framtaget för att öka intresset för teknik och ingenjörskap hos unga tjejer. Andelen kvinnor på landets civil- och högskoleingenjörsutbildningar ligger på omkring 20-25 procent.

– Det är en alldeles för låg andel. Som bransch måste vi göra saker gemensamt och öka jämställdheten på våra arbetsplatser. Att inspirera unga tjejer i tidig ålder till ingenjörsyrket, ett yrke som traditionellt är mansdominerat, är viktigt för vår och Sveriges framtida konkurrenskraft. Här har mötesplattformar som IGEday en viktig funktion att fylla, säger Christer Thörn, HR-direktör på Södra, i ett pressmeddelande.

Annons

Den 29 mars bjuds tjejer och icke-binära personer mellan 13-19 år in till Södras massabruk i Mönsterås, Mörrum, Väro samt huvudkontoret i Växjö. Där kommer de att få en inblick i den dagliga verksamheten och prova på olika aktiviteter.

Södra har en målsättning att minst 30 procent av medarbetarna ska vara kvinnor till 2020.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons