Annons

Växjöföretaget expanderar i Europa

Växjö • Publicerad 4 juni 2019

Växjöföretaget Readly, den globala digitala magasintjänsten, expanderar. Nu tar bolaget steget in på den italienska marknaden med 70 italienska titlar med välkända varumärken.

Readly finns tillgänglig för användare i hela världen men det här blir den nionde fokusmarknaden. Sedan tidigare har företaget satsat på Sverige, Storbritannien, Irland, Nederländerna, Tyskland, Österrike, Schweiz och USA.

Annons

– Italien är den sjunde största marknaden i världen för magasin och hela 69 procent av italienarna använder endast mobilen för att surfa. Under de senaste åren har den digitala konsumtionen av magasin och tidningar ökat kraftigt och vi tror att Readlys “all-you-can-eat” erbjudande med lokala och internationella titlar kommer att tilltala marknaden väl, säger Maria Hedengren, vd för Readly.

Readly är ett av Sveriges snabbast växande bolag med en tillväxt på 723 procent. Totalt lästes över 146 miljoner magasin på Readly under föregående år.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons