Annons

Växjöföretaget expanderar – nytt bygge planeras

Växjö • Publicerad 27 september 2019
Illustration från förslaget – en idéskiss
Illustration från förslaget – en idéskissFoto: APP och Tengbom Arkitekter.

Växjöföretaget APP Properties har vunnit en markanvisningstävling i området Hacktorp i Nynäshamn. Byggnationen av ungefär 50 seniorbostäder blir bolagets första projekt i Stockholms län.

– Vi är stolta över att vi blivit utvalda och fått förtroendet att vara med och utveckla ett seniorboende i Hacktorp tillsammans med Nynäshamns kommun och Tengbom arkitekter. Vi bygger bostäder med många mervärden för den äldre delen av befolkningen på andra orter i Sverige och detta projekt blir APPs första i Stockholms län vilket vi ser fram emot att förverkliga, säger Anders Svensson, koncern-vd på APP Properties.

Annons

Det vinnande förslaget har stort fokus på gemensamma ytor med plats för gym, ett gemensamt vardagsrum och en inomhusbana. Det väntas också bli en trädgård som föreslås ha odlingar, växthus och en pergola.

Illustrationerna är från förslaget men är endast en idéskiss.

Foto: APP och Tengbom Arkitekter.
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons