Annons

Växjöföretaget gör jättesatsning

Växjö • Publicerad 8 maj 2019
Adam Airosto
Adam AirostoFoto: Per-Erik Sandebäck

Växjöföretaget Emballator Växjöplast gör en storsatsning om ombyggnation och automatisering av sin nuvarande produktionsanläggning.

– Vi sitter i dag i centralt belägna lokaler i Växjö där vi funnits sedan 1980, nu är dock anläggningen fullbelagd. Vi får helt enkelt inte plats med fler maskiner med nuvarande metod att hantera produktionsflödet. Genom att automatisera fullt ut och därmed få bort manuell hantering och den kringutrustning det innebär kan vi förtäta maskinparken. Men det ökar vår möjlighet att växa vilket är det primära syftet med investeringen, säger vd Adam Airosto.

Annons

Emballator Växjöplast hde inte kunnat växa på något annat sätt i sina nuvarande lokaler. Nu ska ytan användas mer effektivt.

– Ett fullt ut automatiserat flöde är ett sätt för oss att göra saker annorlunda mot hur vi jobbat de senaste decennierna och det ligger helt i linje med vår leanfilosofi. Genom det här blir vi mer produktiva, mer konkurrenskraftiga och mer lönsamma. Automation och digitalisering är framtiden för svensk industri och det gäller att kontinuerligt förbättra produktiviteten. Vi blir med denna investering en av de absolut modernaste produktionsanläggningarna i vår bransch, säger Adam Airosto.

Projektet har påbörjats under våren och målet är att ha systemet i gång under första kvartalet 2020. Det blir också ombyggnad av lokalerna för att ge plats åt en ny packcentral.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons