Annons

Växjöföretaget i nytt avtal med Aftonbladet

Växjö • Publicerad 4 oktober 2020
Genrebild.
Genrebild.Foto: Robin Sparf

Växjöföretaget Readly har ingått ett avtal med Aftonbladet. De har presenterat ett utökat förlagssamarbete som innebär att Readlys prenumeranter kan läsa Aftonbladet och Sportbladet från och med 2 oktober.

– Samarbetet mellan Aftonbladet och Readly har varit givande under flera års tid. Vi gläds åt det utökade partnerskapet där vi kan erbjuda våra läsare kvällstidningen och ytterligare ett skäl att använda Readly varje dag. Efterfrågan bland våra läsare är stor och vi ser fram emot att bidra till att öka Aftonbladets räckvidd. Med den stora mängd data vi tillgängliggör ser vi också en stor potential framledes att stärka Aftonbladets insiktsbaserade optimering av hela affären,säger Daniel Hamrin, nordisk innehållschef på Readly.

Annons

Sedan tidigare finns sex titlar samt helgbilagor från Aftonbladet på Readlys plattform. Inom ramen för samarbetet får Aftonbladet, förutom utökad räckvidd, även tillgång till Readlys data- och annonsstatistik vilken idag omfattar 25 miljarder datapunkter.

– Flera av Aftonbladets magasin tillhör de mest lästa på Readly och vi är glada att nu kunna erbjuda Aftonbladet och Sportbladet på plattformen för att nå ut till ännu fler läsare. Samtidigt är detta ett strategiskt beslut där vi ser affärsmöjligheter förknippade med den data Readly genererar för att bättre förstå läsarnas beteende och läsvanor, säger ​Michael Fristedt, affärschef på Aftonbladet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons