Annons

Växjöföretaget laddar för framtiden

Växjö • Publicerad 4 november 2018
Genrebild.
Genrebild.Foto: Olof Elfverson

Södra installerar över 50 laddstolpar med sammanlagt 112 laddpunkter runt om i vår verksamhet. Av dessa blir det 20 stycken vid huvudkontoret i Växjö. Inledningsvis blir det fler laddplatser än vad företaget har elbilar, men enligt ett pressmeddelande bygger de ut för framtiden.

– Vi gör detta för våra anställda då vi vet att det inte är så enkelt att välja att åka kollektivt. Våra anläggningar ligger utanför storstäderna och man ska kunna bo var man vill men ändå kunna ta sig till och från jobbet på ett hållbart sätt. Sedan är denna satsning även en förutsättning för att uppnå våra hållbarhetsmål och underlätta tjänsteresor på el mellan våra anläggningar, säger Henrik Brodin, projektledare för Ett fossilfritt Södra, i pressmeddelandet.

Det är verksamhetens överskottsel som används för att ladda bilarna. Eleven kommer från Södras massabruk.Södra har som mål att produktionen ska vara helt fossilfri till 2020 och till 2030 ska även transporterna vara helt fossilfria.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons