GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Växjöföretaget lägger grunden för nya jättebygget

Växjö • Publicerad 4 april 2021
Foto: Nivika/Enter

GBJ Bygg ska på uppdrag av Nivika Fastigheter bygga projektet Nivika Center vid Arenastaden i Växjö. Det blir Växjös högsta byggnad med 19 våningar.

Nu står det klart att ännu ett Växjöföretag involveras i satsningen. Abetong har fått uppdraget att leverera betongstommen.

– Jättekul att vi får vara med och leverera stommen till det här intressanta projektet, som ligger en stenkast från vårt huvudkontor i Växjö. Vi har en vältrimmad organisation för den här typen av höga hus. Senast levererade vi betongstommen till Växjös högst belägna hus, Kv Solberget, eller gamla vattentornet som man säger i Växjö, säger Mathias Andersson, säljare på Abetong.

Nivika Center består av två etapper. Det är ett höghus med 160 bostäder som kommer resa sig 19 våningar ovan mark och även en tillbyggnad av Fortnox Arena som rymmer bland annat kansli och en restaurangdel med direktaccess till arenan.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.