Annons

Växjöföretaget samlade in 600 000

Växjö • Publicerad 3 augusti 2021
Växjöbaserat företag samlar in till Rädda Barnen via e-sport. Växjöföretaget samlade in 600 000.
Växjöbaserat företag samlar in till Rädda Barnen via e-sport. Växjöföretaget samlade in 600 000.Foto: Pressbild

För nionde gången har Växjöbaserade European Speedrunner Assembly (ESA) arrangerat ESA Summer 2021. Det är en vecka där snabba datorspel spelas samtidigt som det samlas in pengar till välgörenhet.

Totalt samlade speedrunning-eventet, med 145 olika spel och 1,6 miljoner unika tittare världen över, in 600 000 kronor till förmån för Rädda barnen och deras arbete mot psykisk ohälsa bland barn och ungdomar. Det var rekord för ESAs onlinebaserade event och under det senaste decenniet har ESA samlat in över fem miljon kronor.

Under eventet kunde spelare ha olika donationsincitament, vilket innebar att vissa utmaningar gjordes om en viss summa samlades in. En spelare spelade Super Mario 64 med förbundna ögon på en timme och 55 minuter och en annan spelade Sonic 1 i en utklädnadskostym. Det sattes också världsrekord i ett spel samtidigt som spelaren utförde 170 armhävningar.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons