Annons

Växjöföretaget samlade in en halv miljon

Växjö • Publicerad 5 augusti 2020
Foto: Pressbild

Den 24 juli till 2 augusti anordnade Växjöföretaget European Speedrunner Assembly den internationella spelfestivalen ESA Summer Online som kombinerar speedrunning med välgörenhet.

Hela evenemanget var onlinebaserat och sändes via Twitch med 2,4 miljoner personer världen över som tittade.

Annons

Under eventet samlades också 486 000 kronor in till projektet Alzheimers Game Over för forskning kring sjukdomen. Världens sju främsta spelare tävlade under 14 timmar för bästa tiden i Doom Eternal. Två av spelarna slog det gamla världsrekordet.

– Vi har precis som alla andra i dessa tider fått ställa om och anordna eventet enbart digitalt. Även om vi saknar att fysiskt träffas och dela vårt intresse så är det fantastiskt att kunna anordna eventet med en alternativ lösning. Människor världen över saknar något att göra så vi har lyckats kombinera välgörenhet med välbefinnande, säger Fredrik Lidholt, grundare och projektledare för ESA.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons