Annons

Växjöföretaget ska utveckla område

Växjö • Publicerad 28 juli 2020
Foto: Järfälla kommun

OBOS-koncernen, med systerbolagen OBOS Kärnhem och OBOS Sverige, ska utveckla området längs det gamla kraftledningsstråket i Viksjö i Järfälla kommun. De har tillsammans tagit fram förslag på ett 50-tal bostäder i form av radhus, kedjehus och villor.

– Vårt val föll på OBOS mycket tack vare bredden i det förslag som lades fram. Vi vet att en blandad bebyggelse är en bra grund för ett tryggt bostadsområde. Från kommunen ser vi att det här området gynnas av mer småhusproduktion och OBOS har mött det med sitt förslag samtidigt som de visar på stor variation i erbjudandet, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

OBOS Kärnhem och OBOS Sverige planerar att bygga radhus på 107 kvadratmeter i det södra delområdet, samt kedjehus, radhus och friliggande villor på 107 och 137 kvadratmeter i det norra delområdet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons