Annons

Växjöföretaget utvalt till jättebygget

Växjö • Publicerad 21 november 2019
Foto: Pressbild

En ny stadsdel växer fram på Nobelberget i Sickla i Stockholm. Åtta kvarter med 500 bostäder, kommersiella lokaler, garage och förskola ska byggas. Totalt är jättebygget på 11 555 kvadratmeter. Växjöföretaget Abetong har valts ut som stomleverantör till den första etappen.

– Det här var faktiskt en av de mest komplexa stomlösningarna jag har upphandlat, och Abetong uppfyllde de tre parametrarna på bästa sätt. De höll en hög standard genom hela processen från första anbudsmötet och framåt, med snabba svar och pålästa säljare, säger George Gevriye, inköpschef på TL Bygg.

Annons

Byggnationen genomförs av TL bygg som en totalentreprenad i samverkan som de utför på uppdrag av sin egen ägare, fastighetsbolaget Atrium Ljungberg. För Abetong väntar en omfattande leverans av hel- och halvsandwichväggar, massiva inneväggar, plattbärlag, balkonger, pelare och balkar.

Den beräknad inflyttningen ska ske under hösten 2020.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons