Annons

Växjöföretaget vann uppdrag – upphandling överklagas

Växjö • Publicerad 14 januari 2020
Foto: Skiss: Äbo

Växjöföretaget Dynacon Construction AB har tilldelats uppdraget att bygga ett kombinerat hyreshus och LSS-boende till Älmhultsbostäder. Upphandlingen kring byggnationen har dock överklagats av Dynacons konkurrent C4 Hus AB.

C4 Hus AB anser att det fanns oseriösa delar i det vinnande anbudet, bland annat att ett fel gjorts när utvärderingssumman summerades och att timpengen på anställda angetts till en krona.

Annons

Älmhultsbostäder, ÄBO, menar dock att Dynacon Construction AB har lämnat en godtagbar förklaring och att summeringen av utvärderingssumman har korrigerats. ÄBO menar att C4 Hus AB inte har lidit skada eller kunna komma att lida skada genom att en konkurrent fick uppdraget. Även om Dynacon skulle diskvalificeras är inte C4Hus med i diskussionen om att få uppdraget, skriver Smålänningen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons