Annons

Växjöfrisörer till Stockholm fashion week

Växjö • Publicerad 27 augusti 2018
Foto: Nadia Hagberg

På tisdag öppnar Stockholm fashion week 2019. Under tre dagar presenteras nyheter och kommande vårkollektioner från svenska designers och varumärken på och utanför den officiella visningsarenan Grand Hôtel.

Under onsdagen och torsdagen kommer Växjöfrisörerna Olivera Bobuiescu, Angelina Bergqvist och Edvina Karajkovic på LYX VXO att styla ett 20-tal runway modeller. Modellerna kommer sedan att gå på den visning som kallas Swedish Fashion Talents. Där visar framtidens designers upp sina kollektioner.

Annons

– Vi är sex frisörer från team Grazette som har ansvar för att styla modellernas hår på Swedish Fashion-talents-visningar efter designers önskemål så att det stämmer överens med deras kollektion, säger Olivera Bobuiescu, en av ägarna på frisörsalongen LYX VXO.

Några av de märken som kommer att visas under Swedish fashion talents är Rave Review, andeliusgribbe och PRLE. Frisörernas uppgift blir att styla modellernas hår, men när arbetet är klart hoppas Olivera Bobuiescu på att få se visningen.

– Det är verkligen en speciell känsla i rummet under en visning. Atmosfären är full av spänning och förväntan och massor av kändisar är på plats. Förra året var italienska Vogue där.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons