Annons

Växjöidrottaren kom ut - hyllas

Växjö • Publicerad 1 oktober 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Mattias Mattisson

Friidrottaren Hampus Widlund i Växjö sprang tidigare i år Finnkampen för Sverige. För drygt ett år sedan kom han ut som homosexuell på sin Instagram och när han ställde sig i startblocken under landskampen i augusti var hans naglar målade i regnbågens färger.

Han har hyllats för sitt inlägg och de uppmärksammade naglar. Han berättar nu för QX att han ska fortsätta med målade naglar i pridefärger varje gång han springer ett tv-sänt lopp.

Annons

– Jag har rivit murarna och blottat mig och det är en sån lättnad att känna sig älskad för den man är. För mig hade det betytt så mycket om någon löpare hade kommit ut och stått upp för sig själv när jag var liten. Så jag vill göra det för de som är unga idag. Att visa att det går att vara öppet gay och tävla i friidrott, säger han till QX.

Läs en längre artikel med Hampus Widlund här. Inlägget från förra året, där han kommer ut, finns nedan.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons