Annons

Växjöklass vidare i tävling

Växjö • Publicerad 16 november 2021
Elin Wägnerskolan har en lång fasad i söderläge.
Elin Wägnerskolan har en lång fasad i söderläge.Foto: Per Sandeback

400 tävlande klasser har gjort upp i Yrkeskampen, en tävling som syftar till att inspirera och sätta igång tankar om framtida utbildningsmöjligheter.

Två av de 15 klasser som har gått vidare till delfinalen finns i Kronobergs län. Det är Astradskolan 8 B i Ljungby och 8 D på Elin Wägnerskolan i Växjö

Annons

– Vi blev överraskade och förvånade, men klassen är kreativ och kan tänka utanför boxen vilket vi tror kommer till nytta även i kommande tävling, säger Mimmi Schill, förstelärare på Elin Wägnerskolan.

Yrkeskampen utgörs av tre delar. Det är en webbtävling i klassrummet med lektionsmaterial och därefter, om man kvalificerar sig, möjligheten till delfinal och slutligen en final under Yrkes-SM i Växjö i maj 2022.

I potten för finalen i Växjö under Yrkes-SM finns ett förstapris på 10 000 kronor att hämta. För deltagare i webbtävlingen är förstapriset 5 000 kronor.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons