Annons

Växjöklubbar kan bli Årets klubb

Växjö • Publicerad 7 februari 2019
Foto: Filip Sjöfors

För sjätte året i rad ska SAMI (Svenska artisters och musikers intresseorganisation) utse Årets Klubb i Sverige. Kafé de luxe i Växjö vann utmärkelsen 2014.

Flera klubbar i Växjö är nominerade 2018 års pris. Det är Grace Nightclub, Kafé de Luxe, Kök 11, Slotsstallarna och Sports Restaurang. Den sistnämnda är nominerad trots att den har stängts ner efter konkurs.

Annons

Det finns även andra nominerade klubbar i Kronobergs län, som Wärkstan i Älmhult, Kosta Folkets Hus, Tyrolen i Blädinge och Balders Hage i Häradsbäck.

– Vi vill genom utmärkelsen Årets Klubb uppmärksamma alla nattklubbsarrangörer som spelar schysst musik och har avtal med SAMI. Priset går till den nattklubb som skapar den bästa upplevelsen för sina gäster och samtidigt bidrar till att artister och musiker för ersättning får sitt arbete och kan fortsätta skapa musik, säger Ann Rosenberg, försäljningschef på SAMI.

Röstningen pågår på www.schysstmusik.se fram till den 8 februari.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons