GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Växjökocken öppnar en egen restaurang

Växjö • Publicerad 8 augusti 2021 • Uppdaterad 9 augusti 2021
Martin Moses från Växjö bor numera i Öjersjö.
Martin Moses från Växjö bor numera i Öjersjö.Foto: Filip Sjofors

Martin Moses, kock från Växjö, öppnar en egen restaurang. Kocken, som år 2019 vann Årets Kock och kan därmed kalla sig svensk mästare i professionell matlagning, fick förra veckan nycklarna till lokalen.

Den nya restaurangen ska ligga vid Skanstorget i Göteborg. Planen är att den nya restaurangen ska öppna i oktober.

– Där kan jag forma allt som jag vill. Man kommer att känna igen sig från den småländska tiden. Jag är ju naturmänniska, så det blir mycket färger och teman som har med miljön och natur att göra, säger Martin Moses till Smålandsposten.

Martin Moses är sedan ett antal år tillbaka köksmästare på SK Mat och Människor i Göteborg. Nu väntar en ny utmaning för kocken.

Smålandsposten publicerade förra veckan ett långt reportage med Martin Moses där han minns tillbaka på sitt Växjö, bland annat SM-gulden i kanot.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.