Annons

Växjökvinna lurades av ”läkare i Afrika”

Växjö • Publicerad 13 juli 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: PER-ERIK SANDEBÄCK, SMÅLANDSPOSTEN

Vid fem tillfällen i juni förde en Växjökvinna över ungefär 120 000 kronor till en mans kontot. Pengar skulle gå till mannens resa för att kunna komma och besöka kvinnan. Kvinnan insåg sedan att hon utsatts för ett romansbedrägeri och hörde av sig till polisen.

– Man ska vid sådana här kontakter på sociala medier vara oerhört försiktig eftersom man inte har en aning om vem det är som man pratar med, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till SMP.se.

Det är en kvinna som är i 60-årsåldern som har drabbats. ”Mannen” som hon träffade på sociala medier uppgavs sig vara läkare i Afrika. Efter en tids chattande inledde de båda en relation. Då ska mannen ha velat komma till Växjö men sagts sig inte haft råd. Detta ledde till att kvinnan började föra över pengar till honom.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons