Annons

Växjömoderaternas Pridefilm får kritik

Publicerad 12 maj 2017
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten

Moderaterna i Växjö har tagit fram en Pridefilm där flera kända lokala politiker spelar rollerna.

– Vi har gjort filmen för att slå fast att hbtq-kampen är en global rörelse. Det är många länder där det hade varit en omöjlighet att fira Pride. Samtidigt som vi har kommit långt i Sverige måste vi inse att vi inte är klara, säger Oliver Rosengren (M), kommunalråd, till Smålandsposten.

Annons

SSU:s ordförande i länet Pontus Samuelsson är dock kritisk till att rollerna spelas av Växjömoderater.

"Nu när de ansträngde sig med att göra en film kunde de väl ha lyft fram någon som kunde prata om sina erfarenheter av att vara hbtq-person i Växjö. I stället väljer man att låta moderata kommunpolitiker göra någon sorts Pride-teater av sådana upplevelser" skriver han i ett mail till tidningen.

Enligt Smålandsposten blir Oliver Rosengren märkbart irriterad av kritiken och svarar:

– Pontus ska nog undvika att göra politiska poänger av ett parti som har som ambition att uppmärksamma den viktiga hbtq-rörelsen och Pridekampen. Han vet ingenting om vad de som deltar i filmen har för sexuell läggning. Läs mer om det här och se filmen nedan.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="sv" dir="ltr">GILLA &amp; DELA!Mer än 7000 visningar!Titta på vår egen <a href="https://twitter.com/hashtag/vaxjopride?src=hash">#vaxjopride</a> -filmGlöm inte prideparaden på lördag kl 13.00 <a href="https://twitter.com/vaxjopride">@vaxjopride</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/vxopol?src=hash">#vxopol</a> <a href="https://t.co/yuLNXed0Nw">pic.twitter.com/yuLNXed0Nw</a></p>&mdash; Moderaterna i Växjö (@Vaxjomoderat) <a href="https://twitter.com/Vaxjomoderat/status/862656047810523137">May 11, 2017</a></blockquote>

<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons