Annons

Växjöpar fick böta för att ha brukat dopning

Växjö • Publicerad 25 juni 2019
Genrebild.
Genrebild.Foto: Lena Gunnarsson

En kvinna ska ha använt dopingpreparat inför en tävling. Något som upptäcktes då polisen slog till mot hennes man och samtidigt fann 1 000 enheter dopningsmedel i deras bostad, skriver Smålandsposten.

– Jag beställer via kontakter. Det mesta kommer från Göteborg och det är privatpersoner som säljer, har mannen berättat i polisförhör och tillagt att han använder flera olika preparat.

Annons

Mannen har erkänt brott och fick nyligen böta 45 000 kronor för brottet. Kvinnan tvingas böta 5 000 kronor för två fall av ringa dopningsbruk.

”På plats i hemmet fanns hustrun till den misstänkte som också uppvisade tecken på dopingbrott genom bland annat stora kappmuskler men även en mycket grov röst. Vid ställd fråga erkände även hustrun dopingbrott och hon visade oss var i hemmet preparaten förvarades”, skriver polisen i anmälan mot kvinnan.

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons