Annons

Växjöpojke retas för att han rider

Växjö • Publicerad 20 november 2018
Angelo Enestubbe.
Angelo Enestubbe.Foto: Lena Gunnarsson

Åttaårige Angelo Enestubbe har retats i skolan för att han rider. Hans pappa Daniel Enestubbe, som arbetar på Smålandspostens sportredaktion, skrev därför ett inlägg på sin blogg Ponnypappan på Tidningenridsport.se. Inlägget har fått över 500 delningar och tusentals reaktioner.

– Ämnet är angeläget. Jag trodde att inlägget skulle få spridning men inte i den magnituden. Det är ledsamt att läsa att Angelo inte är ensam, det är uselt att det 2018 fortfarande inte anses okej att hålla på med ridsport, säger Daniel Enestubbe till Smålandsposten.

Annons

En av dem som har tagit del av inlägget är landslagsryttaren Malin Baryard Johnsson. Hon har bjudit in Angelo till sin gård i Norrköping för att på onsdag träna med en killgrupp.

– Jag hoppade upp och ner när jag fick reda på det! Jag kan inte somna på kvällarna för jag är nervös. Det ska bli spännande, säger Angelo Enestubbe till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons