Annons

Växjöpolitiker har bytt parti - i hemlighet

Växjö • Publicerad 7 september 2018
Valstugor.
Valstugor.Foto: Smålandsposten

Patric Mrad har varit andre vice ordförande i nämnden för arbete och välfärd, samt ersättare i kommunfullmäktige för Kristdemokraterna i Växjö. Men bara några dagar kvar till valet avslöjar han för P4 Kronoberg att han har bytt parti.

– Jag kan inte förneka det. Jag har lämnat KD och gått över till Moderaterna. Jag har ju inte velat på något sätt komma ut med detta. Det här beslutet har jag fattat för ett tag sen, redan kanske för något år sen, men ville inte göra någon stor nyhet av detta, säger Patric Mrad (M) till P4 Kronoberg.

Annons

Enligt Anna Zelvin (KD) är det en form av protest från Mrads sida.

– Personen i fråga har inte fått fortsatt förtroende inom partiet på grund av att han inte gjort det som förväntas under nu snart avslutad mandatperiod och hamnade därmed längre ner på listan och valde därmed att avsäga sig samtliga nomineringar, skriver hon till P4 Kronoberg.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons