Annons

Växjöpolitiker omvald i internationella styrelsen

Växjö • Publicerad 27 november 2020
Foto: Alexander Hall

Växjö kommuns Cheryl Jones Fur (MP) har omvalts i ICLEI Europas styrelse och blir ansvarig för arbetet kring biologisk mångfald. Det innebär bland annat att hon ska representera ICLEI Europa i FN:s COP15 där ska det tas fram ett avtal, likt Parisavtalet, men för biologisk mångfald.

– Växjö kommun uppmärksammas i världen på flera sätt vilket är glädjande. När det gäller vår representation i ICLEI innebär det att Växjö får vara med och påverka inriktningen för världens hållbarhetsarbete och arbetet kring biologisk mångfald. Det lokala perspektivet är jätteviktigt i det globala och detta ger Växjöbor en röst i globala sammanhang, säger Cheryl Jones Fur (MP), vice ordförande i kommunfullmäktige och vice ordförande i tekniska nämnden i Växjö kommun.

Annons

Växjö kommun har länge varit engagerade i ICLEI Europa och förra året tog Cheryl Jones Fur över tidigare kommunalråd Åsa Karlsson Björkmarkers (S) plats i styrelse. Nu har Jones Fur gått igenom hela nomineringsprocessen och blivit invald på egna meriter.

Dessutom är Växjö kommun och Magnus P Wåhlin (MP) som enda kommun i Europa inbjuden att tala på den internationella konferensen Recuperación Verdeglobala (Grön återhämtning) i Mexico idag. Konferensen samlar miljöorganisationer, forskare och regeringsrepresentanter från många olika länder.

– Jag kommer dela med mig av Växjö kommuns erfarenheter och visioner kring miljö och klimat. Att visa det Växjö gjort men också få ta del av andras arbete, ger oss kraft att arbeta vidare, säger Magnus P Wåhlin, ordförande i kommunstyrelsens hållbarhetsutskott (MP).

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons