Annons

Växjöpolitiker vill sälja platser i särskilt boende

Växjö • Publicerad 11 november 2019
Genrebild.Foto: Robin Sparf

I Växjö finns drygt 800 platser i särskilt boende och nästa år har omsorgsnämnden budgeterat för att använda 750 av dem. Resten vill den styrande majoriteten sälja till andra kommuner.

– Någon sa att i Stockholm säljer kommuner platser till varandra. Jaha, tänkte vi. Det låter ju smart. För det är ju onödigt att vi ska ha tomma platser som står och kostar pengar, säger Ulf Hedin (M) som är omsorgsnämndens ordförande i Växjö till Smålandsposten.

Annons

Enligt tidningen ser man exempelvis Alvesta kommun som en potentiell kund. Men exakt hur det ska gå till är inte utrett.

– Teknikaliteterna har jag tänkt överlåta till experter. Men eftersom det finns tomma platser så har vi tänkt oss att låta andra kommuner köpa platser mot vad det kostar. En plats kostar ungefär 770 000 kronor om året, säger Ulf Hedin (M) till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons