Annons

Växjöpolitiker vill stoppa AFS-möte

Växjö • Publicerad 4 september 2018
Bilden är tagen i samband med partiets möte i maj.
Bilden är tagen i samband med partiets möte i maj.Foto: Nadia Hagberg

I slutet av maj höll partiet Alternativ för Sverige ett torgmöte i centrala Växjö. Ett stort antal poliser, inklusive en helikopter, sattes in för att kontrollera mötet som arrangerades i samband med att det första böneutropet skulle sändas från moskén i Växjö.

Imorgon, onsdag, vill partiet hålla ett nytt möte i Växjö. Enligt P4 Kronoberg är det flera politiker som vill sätta stopp för den allmänna sammankomsten, men enligt polisen går inte det.

Annons

– Det är så starkt inskrivet i grundlagen att man har rätt att framföra sin åsikt, säger Ola Severinsson, kommissarie på polisen i Växjö, till P4 Kronoberg.

I samband med partiets möte i maj upprättade polisen en anmälan om brott mot ordningslagen då arrangörerna inte följde de kriterier som angavs i polisens tillstånd.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons