Annons

Växjöpolitikern kritisk mot partiledaren

Växjö • Publicerad 16 januari 2019
Eva-Britt Svensson
Eva-Britt SvenssonFoto: Lena Gunnarsson

Sverige ser ut att vara på väg att få en regering efter förra höstens val. Vänsterpartiet kommer att avstå i statsministeromröstningen kring Stefan Löfven, som hålls på fredag. Det meddelade partiledaren Jonas Sjöstedt under onsdagen. Växjöpolitiker Eva-Britt Svensson (V) är kritisk mot Vänsterledarens besked.

– Om jag suttit kvar i partistyrelsen hade jag röstat nej till Löfven, säger hon till Smålandsposten.

Annons

Eva-Britt Svensson anser att frågan om arbetsrätt och marknadshyror är så pass viktiga att hon hellre hade sett ett nyval än att släppa fram regeringen med Socialdemokraterna och Miljöpartiet, som tillsammans med Centerpartiet och Liberalerna har nått en överenskommelse med 73 punkter.

– Det är möjligt att regeringen inte lägger fram sådana förslag. Men blir det så hjälper det inte att vi röstar emot om inte även andra partier gör det. Jonas säger att han ska rikta ett misstroendevotum mot regeringen då, men det är inte lätt att fälla en regering om inte andra partier är med på det, säger Eva-Britt Svensson (V) till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons