Annons

Växjöpolitikern: ”Lita inte på myndigheter”

Växjö • Publicerad 10 februari 2021
Riksdagsledamoten Katarina Brännström (M).
Riksdagsledamoten Katarina Brännström (M).Foto: Lena Gunnarsson

En löpsedel från Svenska Dagbladet från februari förra året har spridits flitigt på sociala medier. Löpsedeln med en bild på Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson har citatet ”Coronaviruset kommer inte att spridas i Sverige” som kommer från en intervju där generaldirektören säger "Coronaviruset kommer inte att spridas i svenska samhället under nuvarande omständigheter. Vi kan få enstaka fall och enstaka sekundärfall inom familjer, det går inte att undvika”. Vid intervjutillfället hade Sverige ett konstaterat fall av covid-19.

Förra veckan delade riksdagsledamoten Katarina Brännström (M) från Växjö ett inlägg med löpsedeln på Twitter och skrev ”Slutsats: Lita in på myndigheter!”.

Annons

– Det är inte smart av en myndighet att uttala sig på det sättet för det är en ren gissning. Jag är lite besviken på Folkhälsomyndighetens uttalanden under det gångna året. Det är lurigt om man har klippt av halva citatet. Det är så mycket som har analyserats och prognostiserats fel det senaste året. Det är väl lite av kontentan som jag tyckte där, säger Katarina Brännström (M) till Smålandsposten.

Hon säger att man inte ska lita på allt som sägs och att det är en uppmaning till att människor ska tänka själva.

SMP: Litar du på Folkhälsomyndigheten?

– Jo, i det stora hela gör jag verkligen det. Men de har sagt vissa saker där de har sagt emot sig själv i ganska tvärsäkra påståenden, och det är olyckligt.

Efter att Smålandsposten intervjuat Katarina Brännström (M) togs inlägget bort på Twitter.

Erik Wångmar, docent i statsvetenskap på Linnéuniversitetet: ”Det är lite konstigt att hon uttalar så”. Läs mer här.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons