Växjöpolitikern ska hjälpa till i Malmö

.
.
Foto:Filip Sjöfors

Malmömoderaterna, som sitter i opposition, bildar en reformgrupp som ska utveckla politiken för att lösa samhällsproblem som utanförskap, gängmord och sprängningar. Nu står det klart att Oliver Rosengren, kommunalråd i Växjö kommun, förstärker gruppen och kommer skriva en rapport till reformgruppen med exempel på lokala reformer. Det handlar om det så kallade Växjölöftet.

– Malmö behöver en arbetslinje. Vi ska lära av forskning och beprövad erfarenhet. Växjö har med sitt Växjölöfte visat sig vara en nytänkande och resultatfokuserad kommun som minskar bidragsberoende och kan prioritera om resurser till välfärden. Vi har lagt flera konkreta förslag på förändring redan, men ska till valet 2022 presentera en helhet som kan sjösättas direkt vid maktskifte, säger Helena Nanne (M), första vice förbundsordförande i MUF och förtroendevald i Malmö.

Oliver Rosengren är också nämndordförande med ansvar för arbetsmarknad, socialtjänst, flyktingmottagande och vuxenutbildning i Växjö kommun.

– Jag hoppas kunna bidra med konkreta exempel på lokala reformer som tar Malmöbor ur utanförskap, vänder utvecklingen i samhället och frigör resurser till välfärden. Då behöver Malmö säkerställa att arbetslinjen genomsyrar regler, riktlinjer och metoder. Idag är politiken ett hinder, snarare än en hjälp, för stadens medarbetare som varje dag jobbar för att få fler i egen försörjning, säger Oliver Rosengren.