Annons

Växjöpolitikernas uppmaning till regeringen

Växjö • Publicerad 20 juni 2019
Malin Lauber, Socialdemokraterna
Malin Lauber, SocialdemokraternaFoto: Urban Nilsson

I en debattartikel på Aftonbladet uppmanar 75 socialdemokrater den socialdemokratiskt ledda regering att underteckna FN:s konvention om ett förbud mot kärnvapen. Enligt debattörerna är nästan nio av tio svenskar stöder kärnvapenförbudet.

Flera politiker med koppling till Växjö har skrivit under debattartikeln. Det är Julia Berg, Jesper Eneroth, Henrietta Simone Serrate, Tajma Sisic, Ola Palmgren, Agna Bešlija och Malin Lauber.

”Vi menar att ett undertecknande inte skulle störa våra strategiskt viktiga försvarssamarbeten. Däremot skulle det vara underligt av Sverige, som traditionellt militär alliansfri stat, att helt plötsligt avstå från att underteckna en förbudskonvention mot ett massförstörelsevapen, vars huvudsakliga syfte är att fungera normerande i ned- och avrustningsarbetet i världen. Det skulle innebära ett trendbrott mot Sveriges politiska och diplomatiska freds- och avrustningshistoria att inte underteckna och omvärlden skulle med största sannolikhet se på ett sådant beslut med förvåning”, skriver debattörerna på Aftonbladet Debatt.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons