Annons

Växjöprofilen byter namn – kommer ut som trans

Växjö • Publicerad 22 februari 2021
Foto: Linus Hallsénius/discovery+

Youtubestjärnan och influencern Thomas Sekelius från Växjö byter namn till Tone och kommer i den nya dokumentären ”Thomas Sekelius: Mitt namn är Tone” på discovery+ ut som trans. Hon är en av Sveriges största Youtubeprofiler med nästan 300 000 prenumeranter och fler än 200 000 följare på Instagram.

”Hon är en av Sveriges största Youtubers. Men vägen dit har varken varit spikrak eller lätt. Vi följer Thomas fram till livets viktigaste beslut: hon är transsexuell. Thomas är Tone”, står det i beskrivningen om Discovery+-dokumentären.

Annons

I dokumentären berättar Tone Sekelius att hon insåg att hon var genderfluid, där könsidentiteten växlar mellan man, kvinna och icke-binär, för tre år sedan.

– Ibland vaknade jag upp och var bekväm i mig själv, ibland vaknade jag upp och var absolut inte bekväm med mig själv. Den känslan av att inte vara bekväm växte och växte bara, och sedan blev den så pass stark att jag insåg att jag är trans, säger hon i programmet.

Tone Sekelius har velat komma ut under en längre tid men inte haft styrkan eller känt sig redo. Nu har hon hittat styrkan.

– För att jag egentligen inte har något val. Jag insåg det för ett tag sedan. Det kommer att vara skitsvårt, det kommer att vara jobbigt att möta världen, det kommer att vara jobbigt med allt från pronomen-byte till namnbyte och allt det där. Men för att jag ska vara till lags med mig själv är det något som jag måste gå igenom. För ett år sedan var jag inställd på allt som kunde gå fel, nu är jag inställd på hur skönt det kommer att vara att komma ut. Vad som händer sen är bortom min kontroll, säger hon till Aftonbladet.

Läs en längre intervju här.

Läs en lång intervju som VXO Weekend gjorde med Växjöprofilen för två år sedan nedan.

Foto: Linus Hallsénius/discovery+

Här saknas innehåll

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons