Annons

Växjöprofilen gör P1-dokumentär

Växjö • Publicerad 6 februari 2020
Foto: Lina Alriksson

Om två veckor är det premiär för den nya filmen ”Min pappa Marianne” med Rolf Lassgård och Hedda Stiernstedt i huvudrollerna. Det är Ester Roxbergs, som är uppvuxen i Rottne, bok om hennes pappa Ann-Christine som är förlagan till filmen. I vår kommer också en uppföljare.

– I maj kommer jag att göra en P1-dokumentär om min familjs år i Zimbabwe. Mina föräldrar har beskrivit det som våra lyckligaste år. När vi sedan flyttade till Sverige när jag var tre år blev vi mer splittrade. Jag vill ta reda på vad det var som gjorde oss så lyckliga där, säger Ester Roxberg till VXOnews.

Annons

Ester Roxberg föräldrar bodde i Zimbabwe i över fyra år och hon själv föddes där. För första gången ska hon få åka tillbaka till platsen där hon föddes och där hennes pappa hittade en bok om en transperson.

– Det är superkul att få göra radio. Ljud är någonting annat där man kan fånga miljöljuden och naturen, säger Ester Roxberg.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons