Annons

Växjöprofilen i personlig konkurs

Växjö • Publicerad 6 augusti 2018
Foto: Olof Elfverson

Han är en av länets mest framgångsrika entreprenörer och har startat bland annat storföretagen Visma SPCS och Fortnox. Nu rapporterar Smålandsposten att 82-årige Jan Älmebys senaste företagsidé har lett honom i personlig konkurs.

Han har en skuld på två miljoner kronor och har bett om tio dagars uppskov eftersom han väntar på ett lån. Trots det meddelade Växjö tingsrätt beslutet under måndagen.

Annons

Han ska ha tagit personliga lån för att ge sitt bolag, Computer Innovation, nödvändigt kapitaltillskott. När en av långivarna krävde pengarna tillbaka kunde han inte betala.

– Jaha, vad är det för möjlighet att häva en sådan här konkurs? Jag har gjort det här för företagets bästa och inte minst för några hundra aktieägare. Dem tänker jag verkligen inte lura utan det här ska bli något riktigt bra. Jag ger inte upp, säger Jan Älmeby till Smålandsposten.

Den personliga konkursen innebär att hans egendom, förutom det som behövs för privat bruk, kan säljas för att täcka skulderna. Han får heller inte driva näringsverksamhet så länge konkursen pågår.

MISSA INGET I VÄXJÖ! FLER NYHETER FINNS HÄR.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons