Annons

Växjöprofilen köper Osaby säteri

Växjö • Publicerad 19 maj 2020
Hector tar över på Osaby
Hector tar över på OsabyFoto: Urban Nilsson

Osaby säteri har varit till salu i ett år. Men den 1 juni tar de nya ägarna över. Det är Nils Hector, som bland annat driver Kafé de luxe, och Hydrowares grundare Kjell Johansson som köper huvudbyggnaden och vandrarhemmet. Svenska Naturskyddsföreningen behåller marken och skogen runt omkring. Priset på Osaby säteri hamnade på 3,5 miljoner kronor.

– Det finns fler involverade på idéplanet, men just nu är det vi som är delägare, säger Nils Hector till Smålandsposten.

Annons

Nils Hector och Helle Horn Johansson kommer att dra igång verksamheten med vandrarhem och herrgårdshotell i enkel utformning. I sommar ska de öppna ett café och senare ska huset renoveras och fler verksamheter involveras. De ska också ta in fler delägare som kan vara med och driva och förverkliga sina drömmar på Osaby. Läs mer om satsningen här.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons