Annons

Växjöprofilen ska tävla i VM

Växjö • Publicerad 9 oktober 2018
Foto: Spritmuseum: Matilda Ivarsson

En svensk mästare har korats i nyskrivna snapsvisor 2018. Det är Caj Gustafsson från Simrishamn som tog hem guldet men på andra plats kom Mats Karlsson från Växjö, vd på GoBrave. De fem bästa ska representera Sverige i VM i nyskrivna snapvisor i Finland.

”En visa som värdesätter vänskap och gemenskap framför ohälsosamma relationer”, lyder juryns motivering till Mats Karlssons andraplats. Snapsvisab ”En vän önskan” har melodin ”En sockerbagare”.

Annons

Snapsvisan: En skål med godis mig inte lockar. En skål med popcorn där alla plockar – det vill jag verkligen inte ha! En skål med vänner – det ska det va! Skål!

– Över 225 snapsvisor skickades in till årets tävling i SM i nyskrivna snapsvisor. Som vanligt höll de en hög kvalitet och det var en tuff uttagning att sålla ut årets finalister med så många bra och roliga visor, säger Helen Ericsson Sandlund, programansvarig på Spritmuseum, i ett pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons