Annons

Växjöprofilen släpper utökad nyutgåva av succéboken

Växjö • Publicerad 23 mars 2021
Foto: Maria Fors Östberg

Nordens främsta trädgårdsprofil Sara Bäckmo har dokumenterat sin odling i tio års tid. För fem år sedan kom hennes första bok om Skillnadens Trädgård ut, som blev en stor succé och som fått många att förverkliga sina egna odlardrömmar.

Nu släpps en uppdaterad och utökad jubileumsversion av boken, där läsarna får veta hur det gick med de olika sådderna, planerna, familjelivet och drömmarna. Det blir också ett helt nytt kapitel där Sara Bäckmo berättar vad som växte bäst och vilka buskar som borde planterats någon annanstans och hur man växlar upp till ännu större skörd och en längre odlingssäsong.

Annons

— Mitt i livet känner jag mig stark, handlingskraftig, vacker och nyfiken. Jag har hittat en ny passion och livet har förändrats och fått en helt ny mening. Allt för att jag började odla mat, för med köksträdgår­den började nya sidor av mig att blomma och växa. Jag har skrivit den här boken för att dela den glädje jag känner inför att odla grönsaker, frukt och bär. Till alla som önskar en stor köksträdgård utanför fönstret vill jag säga att det är möjligt, säger Sara Bäckmo.

I boken ger honom enkla och handfasta råd om hur man går tillväga för att bli så gott som helt självförsörjande på grönsaker. Boken innehåller dessutom recept, som visar hur man kan förvalta sin skörd till goda rätter.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons